PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Sejak beberapa hari yang lalu kisah menyayat hati luahan seorang gadis tentang kehilangan rakan baiknya ini mulai viral di laman Twitter dan mendapat lebih 6 ribu retweet.

Pada awalnya kami menyangka ianya hanya kisah biasa namun setelah diteliti dan dibaca, terbit rasa sebak. Hidup cuma sementara jadi hargailah mereka yang disekeliling kita, andai sudah tiada nanti tiada apa yang mampu dilakukan lagi.

Yang tinggal hanyalah memori persahabatan seperti diceritakan gadis ini.

Kisah ini dipetik menerusi Nadeera di laman Instagram miliknya.

“He was so funny”

Kisah Persahabatan Hingga Hujung Nyawa yang Sayu

4 years ago, i met a boy. masatu sesi kenal dlm kelas, dia dgn riuh & kuatnya perkenalkan nama dia dlm kelas 1 Cemerlang, “nama saya Ali KMZ”

and i be like, apa tu kmz? rupanya nama ayah dia disingkatkan kpd kmz. he was so funny, which without him class will be so sunyi tkda lawak and tkda org nk sakat aku. dia gelak wei sumpah terhibur tau dgr gelak dia.

he asked me dulu ” kenapa org panggil kau Nad? tu kan kacang kau bulat org kena panggil kau Donut”

“Its hard to know that im not gonna hear yr laugh anymore”

Ikuti Kisah Persahabatan Hingga Hujung Nyawa Ini yang Bakal Membuka Mata Anda

prnh segaja jatuhkan aku drpd kerusi dkt kelas, lps dah hbis gelak baru dia tnya “nak aku tlg bgnkan tk? kau ok?” he helped me a lot, i anggap him as my bestfriend and even prnh tercrush dgn dia. tht was my very first time suka sgt sgt dkt someone ????
the last time we talked was during Graduation day, ambil gmbr dgn dia and as usual lah my question, “aku nmpk kurus tk dlm gmbr tu. “kau? kurus? ” he answered sambil gelak.
and today…
its hard to knw tht im not gonna attend yr wedding,
not gonna see yr convo photo on fb,
not gonna hear yr laugh anymore,
not gonna see yr smile with yr kening lebat tu,
not gonna see you jd businessman who wants to help yr parents.. hm

Ikuti Kisah Persahabatan Hingga Hujung Nyawa Ini yang Bakal Membuka Mata Anda

“You’re so nice but Allah loves you more”

the reality, im here for yr pengebumian, i swear this is the hardest part in my life, tgok semua ni my heart break into million pieces bila tahu you’re not here anymore, dah pergi.. i will always remember this. tk prnh sangka this can happen, you’re so nice but Allah loves you more its hard, tgok keluarga yg kehilangan anak bongsu yg sgt baik like you, allahu semoga Allah bg kekuatan to them to face all this.
for almost 5 months bertarung nyawa perit coma, keluar masuk for operation and so on, you hv berusaha sebaik mungkin dah, time to rest my dear. all of us gonna miss you we love you a lot ,we will always pray for you. may Allah ease everything for you , forgive yr wrongdoings & tempatkan dikalangan org2 yg beriman Amin.
Al fatihah.

Muhammad Ali Zaki B Kamarolzaman
13 January 1997 – 8 Oct 2015

Difahamkan allahyarham terlibat dalam kemalangan 5 bulan yang lalu di Bulatan Pahang, Kuala Lumpur. Akibat kemalangan, pendarahan yang teruk berlaku di bahagian kepala dan ditempatkan di ICU.

Al-fatihah dan semoga rohnya dicucuri rahmat.

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.