PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Foodgasm Festival yang berlangsung pada kelmarin di Petaling Jaya, menerima banyak kritikan negatif dari pengunjung di media sosial. 

Antara masalah yang timbul ialah, harga makanan yang mahal, lokasi tapak festival yang teruk, makanan cepat habis, membuatkan ramai pengunjung yang terpaksa berputih mata.

“Buat event macam tak belajar dari kesilapan. Dari zaman rimba kiara tu, people dah complain pasal makanan yang overpriced. Happened before. Everything is above RM10. Aiskrim Malaysia itu pun RM2.50? Jadahnya?

Luahan Pelawat Terhadap Foodgasm Festival

Makanan habis at noon. Happened before. Promotion bukan main but you expect only 80 people coming is it? Makanan tak berbaloi. Happened before. Bayar mahal-mahal tetapi rasa macam pil chikitteon. Tak mengenyangkan pun. 

Yes you pilih venue Foodgasm Festival  dekat dengan LRT. Good. But di tengah-tengah PJ? Seriously? Sekarang musim hujan, kalau tak mampu nak panggil bomoh hujan, janganlah confident sangat takkan hujan. Have a mitigation plan or pick a proper vanue.Janganlah pilih padang semata-mata nak look good in photos.

Feel so disappointed with this event. Nak buat event hispter sangat sampai macam takde common sense. Memang semua orang tak kisah makanan mahal in this economy. Memang semua orang tak kisah makanan tak sedap dan venue becak as long as look good in photos. Memang semua orang tak kisah gigih naik LRT or redah jam dan beratur sejam satu stall just to find makanan dah habis. Rasa macam organizer sibuk sangat nak kaut untung sampai ambil kesempatan pada visitors.

Good luck finding audience for you next event. Definitely a no-no for me. – Jiban Anak Stephen

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.