PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Alahai, sedihnya  baca cerita ni, mana tidaknya hari sepatutnya yang menjadi hari yang mengembirakan bagi seseorang ini nampaknya bertukar menjadi hari yang tidak dapat dilupakan baginya.

Beliau dikatakan telah menjemput kawan-kawannya untuk datang majlis hari jadinya di sebuah restoran makanan segera terkenal dan mereka janji akan datang.

Namun apabila pada hari yang dijanjikan, tiada seorang pun kelihatan rakan-rakannya, sebaliknya selepas sejam hanya beliau seorang di ruang restoran yang telah di“reserve”kan untuk majlis tersebut.

Kawan cakap nak datang sambut harijadi, tapi seorang pun tak nampak batang hidung

Kerana keadaan itu, beliau telah menghubungi rakan-rakannya, namun jawapan yang diterima agak mengecewakan, semua mengatakan mereka sibuk.

Kawan janji nak datang sambut harijadi, tapi seorang pun tak nampak batang hidung

Luahan seorang sahabat, kawan tak datang sambut “birthday”

Kemudian, dia pun menghubungi rakan baiknya, jawapan yang diterima membuatkan beliau bertambah kecewa, “kau ni bod*oh ke apa, kami semua bukan budak 9 tahun, kurang-kurang buatlah majlis kat Baskin Robbins dan bagi kek ais krim dekat kami,” kata rakannya(mungkin dengan nada berseloroh).

Luahan seorang sahabat, kawan tak datang sambut “birthday”

Luahan seorang sahabat, kawan tak datang sambut “birthday”

“Where I can afford afford ice cream cake with my meager salary. I felt damn loser,” kata beliau yang kecewa dengan rakan-rakannya.

Bertabahlah wahai si birthday boy/girl, kesian dia, kawan-kawan pun kalau sibuk ke apa ke bagi tahu dulu, ni tetiba senyap dan tidak datang. 

Kisah ini dikongsikan oleh funnymalaysia.net yang menarik ramai orang turut bersimpati dengan nasib birthday boy/girl ini.

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.