PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Sedih, geram.. Itu perasaan kami bila kerani yang mati dibunuh oleh perompak yang berlaku di Sungai Terap, Muar. Sudah la merompak lepas tu arwah dirogol dan dijerut pula. Arwah ditemui mati dirumahnya dalam keadaan separuh bogel dan barang berharga semuanya hilang.

Tragedi itu jadi bualan hangat netizen sampaikan macam-macam kemungkinan dan sebab kenapa perkara ini boleh berlaku.. Kerana tak tahan dengan khabar angin yang tersebar luas di laman sosial, sepupu kepada arwah sendiri tampil memuat naik status di Facebook.

Sepupu Kerani yang Dibunuh ‘Bengang’

Tulisan ini dipetik menerusi Facebook Srikandi Kucing.

JANGAN PANDAI2 BUAT SPEKULASI

Mohon sangat, kalau nak nasihat ke ape ke, tak perlu kaitkan dengan kes arwah isteri sepupu saya.. Kes dia sama sekali takde kaitan dengan ‘check in location ke up status suami xde kat rumah ke atau ape2 pon. Arwah nie bukan duduk situ, ape lagi nak up status yang suami dia takda kat rumah. Tak tahu hujung pangkal, jangan pandai2 nak buat spekulasi. Ye paham nak nasihat, nak suruh berjaga2 tapi tak perlu buat tajuk berkaitan dengan kes arwah.

TIMBUL MACAM2 SANGKAAN

Dek kerana nasihat free tue lah, dah timbul macam2 sangkaan pada arwah sedangkan arwah tak duduk kat sane, dia singgah nak ambil barang, siap minta izin suami lagi tapi dah sampai ajal nak jadi macam tue. Yang tanye kenapa suami tak teman? Mungkin suami anda bukan dari golongan badan beruniform yang menjaga keselamatan negara. Yang setiap hari boleh balik awal tengok muka anak bini.

HORMATI PERASAAN ARWAH SUAMI & KELUARGA

Tue belum lagi ade page2 yang suke2 je buat tajuk ‘suami outstation hari nie, ada sape nak teman’ siap letak pulak gamba arwah satu family. Hormatilah perasaan suami arwah & keluarga. Mungkin belum sampai masa anda untuk rase macam mana perasaan kami. Cukuplah dengan Al-Fatihah. Terima Kasih.

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.