PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Tau la baru kawen dengan inai masih merah dijari tu dan dah dapat ‘bantal peluk’ sedap untuk tidur tiap malam-malam. Tapi tak payah nak menunjuk sangat hubungan ‘mesra’ atas katil tu kat orang lain.

Simpan untuk diri masing-masing sudah la, dimuatnaik gambar cenggitu menimbulkan fitnah pulak nanti. Tau-tau aje la mulut orang sekarang akan sembur aje kalau diorang rasa tu menyakitkan mata diorang untuk tengok.

Pengantin baru tayang 'aksi' atas katil di Facebook

Jangan sampai menimbulkan fitnah disebabkan pakai inai di jari tu just nak cover perbuatan terkutuk ye! Nak tangkap gambar tu memang tak salah tapi tak perlu nak berkongsi bagai.

Tau la media sosial tu tempat nak berkongsi sesuatu tapi orang lain tanak tau pun pasai hal-hal dalam selimut, buat orang rasa menyampah nak bagi kaki dengan tangan ada la!

Aurat tu dah la terdedah, takut nanti tak larat nak menanggung dosa aje. Nanti dah kena bertan-tan makian disembur baru nak sentap pulak. So, better jangan buat sesuatu yang buat orang rasa menyampah! - Utaranews

Kongsi gambar atas katil di laman sosial, pengantin baru ini dikecam

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.