PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya. | Percaya dengan rezeki dan percaturan Allah, mungkin itulah yang dipegang oleh anak muda dari Temerloh Pahang ini. Bekas doktor Hospital Sultan Haji Ahmad Shah ini nekad berhenti dan memulakan perniagaan sendiri.

Kerana minat dan niat mahu membantu penduduk setempat, dia memulakan perniagaan aksesori telefon. Ye, jual phone, screen protector dan macam-macam lagi. Memang murah!

Lelaki dedah kenapa berhenti jadi doktor dan kini kerja jual aksesori telefon

Kisah ini dipetik menerusi Facebook Muhammad Farhan.

Berhenti jadi doktor

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Pada mulanya lelaki ini hanya menjalankan perniagaan di sekitar kaki lima tapi malangnya dihalau oleh pihak berkuasa. Dia juga pernah menjual di sekitar pasar malam.

Salam warga temerloh.koi sebelum ni seorang doktor di HOSHAS,tp disebabkn minat yg amat psl fone dan kesian kt org temerloh terpaksa beli brg fone yg mahal2 kdg2 harga xmasuk akal ,jd koi pn berhenti dan bisnes aksesori telefon bimbit.

Disebabkan kekurangan modal,koi start depan kaki lima maybank. mesti ramai yg ingt koi jual tempered glass dan kabel remax kt depan maybank setiap malam awal tahun 2015. Tp
disebabakan ada yg buat aduan,koi telah dihalau oleh majlis.

Niat ingin bantu orang

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Berkat usaha, lelaki yang dikenali sebagai Farhan ini berjaya membuka kedai sendiri. Katanya aksesori telefon yang dijual 50% ke 70% murah.

Kami cuba check harga barang dekat kedai dia, memang ternyata murah! Dekat KL pun belum tentu dapat harga macam ini.

Lepas tu pindah ke pasar malam dan start maju ketika di CBS temerloh. Dan kini koi telah berjaya membuka kedai sendiri, DR.fone

Insyallah harga 50% ke 70% murah dari bandar temerloh yg majoriti kedai milik org cina. Niat koi ingin membantu org sambil menjana pendapatan.Insyallah koi akan cuba pecahkan monopoli cina dalam bisnes aksesori telefon. Amin

moral of story-kerja xsemesti nya apa yg kita blaja masa u dulu,yg penting ikhlas kerana allah,biar sedikit asal berkat…

Memang murah

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Sanggup berhenti jadi doktor dan kerja jual aksesori telefon. Ini sebabnya.

Sementara itu orang ramai terutamanya penduduk Pahang mengakui harga yang dijual memang sangat murah berbanding tempat lain.

Korang yang selalu beli aksesori telefon tahu lah kot. Lokasi kedai di Paya Pulai berdekatan simpang masuk Taman Jaya 6.

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.