PLEASE ENABLE YOUR JAVASCRIPT TO VIEW THIS PAGE!
[ How? ]

Sekilas pandang, pasti anda mengecam tindakan wanita ini tanpa usul periksa. Bagaimana seorang wanita muslim boleh mengenakan pakaian sedemikian rupa?

Apa lagi jika gambar ini tersebar tanpa sebarang penjelasan dari mereka yang menangkap gambar. Namun, kejadian ini benar-benar berlaku di Starbucks.

Wanita Bertudung Tapi Berseluar Pendek di Starbucks

Seluruh pelanggan ketika itu termasuk bukan beragama Islam tergamam dengan cara berpakaian wanita ini yang mengenakan hijab tapi berseluar pendek.

Tapi, setelah dikaji, ini cerita sebenarnya yang dikongsikan oleh mereka yang berada di tempat kejadian.

"Hari ni lepas pegi pos barang2 customer di sg wang singgah sekejap dekat starbuck nk rehat2 sambil ngopi.Tak lame lepas tu masok 2 orang wanita,yang tekejutnya sorg tu berhijab tp berseluar pendek! Ok pandangan pertama org di sekeling semua melihat wanita ni sambil berbisik2 dgn kwn dorg..,ada few couple chines dlm starbuck pon mcm tengok wanita ni sambil garu2 kepala mereka. Di pendekan cerita 2 orang wanita td dduk di sebelah meja sy sambil tersenyum sy pon membalas senyuman mereka,ringan pulak mulut sy tegur ckp "hai" dorg pon membalas teguran sy...,lalu kami pon berborak...Dorng ni acly dari korea..,wanita yg perhijab tu sebenarnya engt hijab yg dia pakai tu salah satu trend atau fashion di malaysia ni,sbb itu dia mngayakan dgn seluar pendek...Bile sy cerita tentang hijab yg dia pakai tu br sy pham dan ckp sorry dan bukak hijab tu.Tak apalah..,dia x tahu datang melancong nak rasa budaya kita. Mane tahu satu hari nanti dia menjadi saudara kita? Wallahu a’lam"

Terkejut Temui Wanita Berseluar Pendek Tapi Bertudung

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.