Header Ads

Loading...

Model Pakaian Dalam British Ini Bertukar Imej Selepas Memeluk Islam

Loading...
Roda kehidupan akan terus berputar tanpa henti, banyak orang yang semakin buruk dan tak sedikit pula orang yang semakin baik. Terkadang kita tidak pernah sedar kesalahan – kesalahan yang kita lakukan saat ini, banyak sekali jalan yang baik dan benar untuk kita jalani namun justru kita sering memilih jalan yang salah untuk mendapatkan yang kita inginkan.

Seperti yang diberitahu oleh Carley Watts (24), model glamor yang menjadi model pakaian dalam sebelum ini telah  mengubah penampilannya dengan menutupi tubuhnya dengan tudung. Langkah itu ia lakukan setelah dirinya memutuskan menjadi mualaf dan hendak berkahwin dengan seorang pegawai penjaga pantai asal Tunisia, Mohammed Salah (25).

Model Pakaian Dalam British Ini Akhirnya Mendapat Hidayah

Model cantik yang berasal darii Dearham, Norfolk ini bertemu dengan Salah sekitar bulan April lalu. Keduanya jatuh cinta hingga akhirnya memutuskan untuk segera menikah. Keputusan itu pun mengejutkan rakan-rakannya. Kepada The Sun, Minggu (18/8/2013), ia mengatakan bahawa rakan-rakannya memang tak percaya atas keputusannya tersebut

Model Pakaian Dalam British Ini Bertukar Imej Selepas Memeluk Islam

Beliau mengatakan bahawa dirinya tak ingin lagi menjadi model glamor yang lekat dengan kehidupan malam. Dimana dirinya kerap kali mendatangi satu kelab malam ke kelab malam lainya dengan mengenakan pakaian seksi yang mengumbar kemolekan tubuhnya.

“Saya tidak ingin seperti dulu lagi,” katanya. Sebagai model glamor, tambahnya, ia selalu mempamerkan belahan payudaranya, berpakaian dengan pakaian mini dan kerap kali bertindak keterlaluan. Tak jarang ia juga mabuk minuman keras dan menari sepanjang malam dengan hanya mengenakan pakaian dalam saja.

Model Pakaian Dalam British Ini Bertukar Imej Selepas Memeluk Islam

“Sekarang kehidupan saya berubah atas dasar keyakinan, saya tak bimbang,” tambah janda satu anak ini. Ia menambah bahawa kehidupannya kini sangat membahagiakan baginya. Ia baru merasakan dimana perempuan diperlakukan secara terhormat.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.