Header Ads

Loading...

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak

Serina Lepas Hak Penjagaan Anak-Anak, Ini Luahan Sayu Chef Wan

Kisah rumah tangga Serina Redzuawan dan suaminya Gavin atau nama Islamnya Salahudin Ghafar turut mendapat perhatian netizen sebelum ini. Dan semalam, Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam telah memerintahkan hak jagaan dua anak Serina diserahkan kepada bapanya Gavin. 

Hak itu diberikan selepas persetujuan bersama antara Serina dan Gavin mengikut syarat dan terma yang disetujui bersama. Namun, bapa kepada Serina, chef selebriti terkenal Chef Wan berasa amat sedih dengan keputusan yang dibuat oleh Serina itu. 

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak

Dalam satu status yang dimuat naik oleh Chef Wan di laman IGnya itu Chef Wan meluahkan rasa kecewanya dan menganggap Serina tidak mengikut nasihat yang telah diberikan kepada Serina. 

Berikut adalah perkongsian penuh dari Chef Wan.

I am saddened to hear the new semlm bahawa Serina telah bersetuju melepaskan haq jagaan kedua anaknya kepada suami beliau dgn alasan tak nak anak2 di ganggu emosi berpindah rumah and whatever excuse yg lain dia nak memberi. Terperanjat yg dia tidak mengambil nasihat saya yg mana sebagai ibu dan anak2 itu di bawah umur semestinya dia ambil hak jagaan itu. Saya offer her to live in my Penthouse yg empty itu di Ampang atau pun move in with me in Cyberjaya pun saya tak kisah. So there no question about she cant afford this or that. As u all know i will always be there for them. Tapi dia tak mahu mendengar nasihat saya secara jujur dan agreed with Gavin to let him take care of the kids. She said " I will pastikan the kids get all the class agama dan didikan islam Pa as i jaga mereka di siang hari cuma mlm the kids tidur dgn bapanya yg juga rapat dengan cucu2 i ni. Tapi i told Rina haq penjagaan itu sangat penting as kita Agama Islam u cannot just let go mcm tu for whatever reasons u give. Gavin still can see the kids but u need to exercise your right as a mother. Susah nak nasihat anak2 muda sekarang bila cakap lebih mereka sentap suruh kita jgn masuk campur urusan rumah tangga mereka konon they know what to do with their life. Saya pun pening as i have done my job to advice them. So i told Rina semlm jangan di esok hari u menyesal yg u didnt do these from the very begining. As for me i try to also be fair to everyone. But we must remember baik apa pun decision kita mesti kita berpandu kan kepada agama islam serta tanggung jawab masing2 suami isteri dan anak2. I will now seek more advice from Mufti Wilayah if this is the right thing to do. Saya bukan tiada kemampuan untuk membantu Rina pun so i am very2 disappointed with this outcome. Si Cilaka tu bagaikan orang mengantuk di sorong bantal apa lagi itu la yg dia mahu pun selama ini and insisted Rina to sign jika tidak dia tak mau cerai kan! Pucuk di cita Ulam mendatang. Tapi Rina tu jangan la jadi bodoh dan pak turut as sebagai seorang ibu berkorban la demi anak2 kita and dont let this kind of men pushed u around! I was very angry at her semlm and i didnt sleep all night thinking of what has happened.😢😢
A post shared by chef wan (@chefwan58) on

Rata-rata netizen menyokong apa yang ditulis oleh Chef Wan itu. Mereka melahirkan rasa simpati dan berdoa agar Serina tabah dalam menghadapi ujian hidup. 

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak

Chef Wan Kecewa Dengan Keputusan Serina Lepaskan Hak Penjagaan Anak-Anak
Loading...

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.