Header Ads

Loading...

Suami Kahwin Lain Ketika Isteri Mengandung 9 Bulan, Isteri Tabah Dan Akhirnya..

Loading...
Bercinta dengan boyfriend selama 4 tahun. Pi mai, pi mai hanya dengan dia je. Lepas tu ambil keputusan bertunang. Dalam ikatan menjadi tunangan orang Ya ampun ! Dugaan kiri kanan belakang depan datang, macam2 kejadian.

Sabar sabar dan sabar. Memang kena kuat. Kau dan aku. Rasa benci pun ada terbit kekadang. Rasa nak putus tunang pun ada, hasutan syaitan tu mmg kuat. Mcm2 orang datang waktu tu. Nak suruh clash la, nak kahwin lari la, nak cari jalan utk break off la. Jahat betul hasutan syaitan pd kau.

Beberapa bulan lepastu, sering solat istikarah. Dan semuanya berlalu pergi dengan pantas. Alhamdulillah majlis perkahwinan pun berjalan dgn lancar. Tak lama lepas tu, datang pula dugaan suami isteri.

Kahwini Wanita Lain Ketika Kandungan Isteri 9 Bulan, Lelaki Ini Menyesal Seumur Hidup

Tuhan uji kedatangan sorang perempuan lain dalam hidup si suami. Allahu, sedihnya tanpa kata. Hanya air mata menemani sepi. Hari2 suami keluar pagi katanya pergi office, balik lewat malam. Katanya byk kerja nak settle kat office. Tika ni, dah malas nak bising2 mulut. Hanya diam dan ia kan

Ketika usia kandungan 9bulan. Si suami kahwin senyap dengan perempuan tu. Dapat tahu pun dari sahabat si suami sendiri. Air mata hanya bercucuran, hati sayu tiada noktah. Lahirnya cahaya mata mereka.

Nafkah terabai sebab dah seronok giler dengan isteri baru. Lupa semua kenangan dan cinta bersama isteri yg lama. Anak pun sebulan sekali je sempat jengok. Satu hari, berani ambik keputusan untuk minta cerai dan menuntut hak. Alhamdulillah selesai dengan lancar.

Buka buku baru bersama anak tercinta, buat bisness kecil kecilan demi menyara diri dan anak. Syukur rezeki dapat bekerja dengan orang ternama. Last2 majikan melamar diri untuk dijadikan isterinya lagipun isteri lama dah 2 tahun meninggal dunia. Hidup terus berubah, kaya raya namun tak pernah lupa akan Yg Maha Esa.

3 bulan mengecapi kebahgiaan bersama suami tercinta. Didengari khabar berita tentang jatuh sakit suami dahulu. Ditinggalkan keseorangan di rumah usang. Pakaian lusuh dan najis merata. Rupanya si isterinya dah berpaling tadah. Pergi meninggalkannya setelah habis duit dikikis.

Mengalir air mata mengenangkan nasib bekas suaminya. Namun, dia tetap berhati mulia. Memandangkan bekas suami itu tidak lagi memiliki keluarga, digajikan seorang makcik untuk menjaga bekas suaminya. Utk memastikan pakaian dan makan minum bekas suaminya dijaga rapi.

Allahuakbar, sucinya hati perempuan ini. Walaupun luka yang ditoreh bekas suaminya masih berparut dihati namun dia masih lagi mempunyai sifat penyayang dan belas kasihan. Masih mengingati sewaktu mereka bercinta 5 tahun lepas, betapa indahnya. Namun semuanya hanya kenangan dan sejarah hitam. Beruntungnya bagi lelaki yang memiliki cinta sejati seperti si isteri ini.

Suami, hargailah isterimu. Jika dia salah dimatamu, tegur dan perbaiki lah. Jangan meninggalkannya demi yang lain. Kifarah dunia itu wujud. Janji Allah itu pasti ♥️ #TrueStory - Erieyn Halim

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.