Header Ads

Loading...

Kebetulan Chef Wan Duduk Semeja Dengan Aliff Syukri Dalam Satu Majlis, Ini Yang Berlaku Selepas Itu

Chef Wan Terjumpa Dengan Aliff Syukri Dalam Satu Majlis, Ini Yang Berlaku Selepas Itu

Baru-baru ini Chef Wan ada menegur tindakan Dato Aliff Syukri yang makan di tepi jalan ketika bercuti ke Switzerland. Sebelum ini Chef Wan juga pernah beberapa kali meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan Dato Aliff Syukri yang didakwa keterlaluan.

Semalam dalam satu majlis di ibu negara, Chef Wan kebetulan duduk semeja dengan Dato Aliff Syukri. Nak tahu apa yang berlaku? Ini pesanan Chef Wan ketika majlis itu.

Kena hati-hati

Kebetulan Chef Wan Duduk Semeja Dengan Aliff Syukri Dalam Satu Majlis, Ini Yang Berlaku Selepas Itu

Allah nak pertemukan kita kebetulan duduk semeja with Dato Aliff next to me at Wanita magazine 45th year celebration. Saya hulur tangan dahulu memohon maaf sekiranya apa yg saya tegur kan tempoh hari beliau terasa hati.

Aliff kata dia terima teguran itu dgn baik as he know i adviced him from my vast experienced and sometime he does feel he over reacted abit with segala kemewahan yg dia tak biasa menikmati.

Saya kata sejujur nya saya anggap Dato Aliff mcm anak saya jugak dan berbangga dgn kejayaan beliau tetapi dia mesti lebih berhati hati bila update apa saja di social media itu kerana he is dealing with the general public so pasti ada consequences yg akan di hadapinya.

Kena kecam selalu pun secara jujur saya rasa kasihan as i know he is a very nice person too and its not fair for him to deal with all that shit. So he is better off not flaunting all that pun. Dia setuju as apa yg terjadi also membuka mata dia he said.

Belajar dari kesilapan

Chef Wan Nasihat Aliff Syukri

Like it or not he is more famous now with all that issue. I said nope u need to be famous for the right reason. U a very young and talented businessman and u can inspire many out there many things. We spoked in length about this and he really like my idea and chances are we might even be in partnership if all fall in the right place.

I try to be as honest as i am now talking to all of u and the same thing to Dato Aliff too. I adviced him never simpan dendam dan mendengar segala batu api out there yg laga2 kan kita. Rugi besar manusia yg menyimpan dendam ini. Take my advice constructively as tho seorang bapa menasihati anaknya yg di kasihi.

Read their comments and Aliff be wise and understand all that. Tak semua comment2 itu datangnya dari manusia yg jujur dan panjang akal2 mereka as many of them are also just kids out there. U sendiri boleh menilainya. Buruk atau baik untuk u. Tetapi jika silap tetap silap tau.
So u learned from yr past weaknesses and mistake.

So i am very happy that we had this heart to heart talk yg sangat jujur dan ikhlas di antara seorang bapa dan anaknya. Aliff kata dia sendiri sangat menghormati saya dan also my IG follower. Dia kata mulut Dato memang cakap lepas tapi saya tahu banyak yg Datuk kata itu ada la betul dan telus.

Eloklah itu kalau dah berdamai. Kami percaya teguran Chef Wan itu ada betulnya dan Dato Aliff terimalah dengan hati yang terbuka.

Loading...

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.