Header Ads

Loading...

Tiada Pesawat, Tapi 'Penumpang' Turun Dari Aerobridge Di Lapangan Terbang

Loading...
Misteri 'Penumpang-Penumpang' Turun Dari Aerobridge Tanpa Pesawat

Satu video seram yang memaparkan 'penumpang-penumpang' menuruni jambatan aero (aero bridge) tanpa kelibat pesawat menjadi viral di media sosial apabila dimuat naik kira-kira 3 jam lepas.

Pemuat naik video, Richard Ker memuat naik video berkenaan di Facebook dengan berkata video itu dirakam di sebuah lapangan terbang antarabangsa di Thailand beberapa hari lepas.

Video berkenaan menunjukkan 'penumpang-penumpang' berkenaan berjalan laju menuruni 'pesawat' dengan menaiki jambatan tersebut.

Tiada Pesawat, Tapi 'Penumpang' Turun Dari Aerobridge Di Lapangan Terbang

Seorang jurutera bidang penerbangan yang dihubungi oleh Siakap Keli berkata laluan yang dilalui oleh 'penumpang-penumpang' itu dikenali sebagai Aerobrige.

Menurut beliau, Aerobridge adalah jambatan yang menghubungkan penumpang antara pesawat dengan platform sebelum memasuki lapangan terbang.

Bagaimanapun, beliau tidak dapat mengesahkan kesahihan video itu namun berkata, sepatutnya ada kelibat pesawat berhampiran dengan Aerobridge itu.

Video yang dimunat naik oleh Richard Ker itu hampir menerima 10,000 perkongsian di Facebook setakat artikel ini ditulis.

Tonton video 'Penumpang-Penumpang' Turun Dari Aerobridge Tanpa Pesawat dibawah.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.