Header Ads

Loading...

Pergi Pulau Redang Buat Pregnant Test Keluar Dua LIne Tapi Perancangan Allah Lebih Hebat - Fynn Jamal

Loading...
Pergi Pulau Redang Buat Pregnant Test Keluar Dua LIne Tapi Perancangan Allah Lebih Hebat - Fynn Jamal

Fynn Jamal sering bercerita mengenai kisah hidupnya di laman sosial. Selain aktif mengahsilakn lagu dan puisi, Fynn Jamal sering menjadi contoh kepada wanita yang ingin mencari semangat baru dalam hidup.

Terbaru, dia berkongsi berita gembira akan mengambil anak angkat untuk menemani Juna. Dia juga berkongsi luahan hatinya sehingga kini masih belum dikurniakan zuriat sendiri. Semoga Fynn dikurniakan rezeki yang melimpah ruah selepas ini.

Jom kita ikuti luahan Fynn Jamal. Semoga perkongsian ini dapat memberi semangat buat wanita yang belum dikurniakan cahaya mata. Allah plan is always better than your dream.

he first said hi over yahoo messenger on may. less than two weeks met first time. first date dia ajak kawen. nikah ogos 31. hari2 beli pregnancy test. hari2 mengharap dua line. hari2 kecewa. malam nak bercuti famili kat redang, test. dua line.PREGNANT!


or so i thought. tiga hari lepas tu,balik dari redang— period.hahahaahahh. dem.

it is called false pregnancy. purely psychological. situasi bila kau terlalu terlalu megharapkan pregnancy sampai jasad kau tertipu dan fikir dia pregnant. sampailah cik rahim kata “errr how about no” pada angan2 tersebut. hahahahah. kelakar.kezzian pun ada. hahahahah.

but who was i kidding. senggugut dari kecik jenis tumpah darah, hospital 2 bulan sekali jadi rumah persinggahan utk blood transfusion, pitam sebulan sekali kat sekolah. nak pregnant mende. hahaha.

my husband married me knowing i might not give him a child. dia teruskan jugak. anak boleh cari, kata dia. isteri yg faham dia— aku je. allahu akbar. dan rezeki aku dpt mertua yg tak kisah aku bagi cucu atau tidak. “الله punya kije, pin. bukan pin saja2 tak nak”.

kdg2 bila org lafaz kesian pada perempuan mcm aku, aku jawab dgn senyum: الله bagi org mcm aku hati yg terlalu besar— sampai aku tak kisah langsung anak apa الله bagi— aku boleh hepi. anak org ke anak sendiri. anak pandai ke anak slow. anak baik ke anak tantrum. anak sporty ke anak kuat tido. kau takkan pernah dgr org miskin komen lauk tak sedap. dia mkn apa saja. macam tu lah aku. sama.

tipulah aku tak mengharap merasa ada hamtaro dalam perut. gile. dari sekolah rendah aku dah berangan nak kawen cepat so aku ada anak cepat. KAH KAH. hahahah. tapi الله punya perancangan kan hebat. kalau aku pun macam org lain yg ada anak sendiri— siapa nak fight utk anak2 tak sah taraf ni?

sebab setakat aku hidup ni— majoriti kalau dgr “mak bapak budak ni tak kawen” je terus suruh tipu. “cakap je anak org susah” atau “letak je bin laki kau”. walau dlm quran الله jelas tak bagi. benda2 merapu mcm “nanti anak tu ulang dosa mak dia 7 keturunan” atau “benih org tak baik” tu mmg sejenis kebodohan yg aku nak buang. taknak takpe. dia pun xnak kau. perempuan2 kuat berangan nak anak mcm aku ada.

SUMBER : FYNN JAMAL

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.