Header Ads

Loading...

Niat Muhyiddin untuk pastikan 1MDB tidak bebankan kerajaan tidak kesampaian

Loading...
“Sampai sekarang tiada seorang pun dibuang, yang dibuang adalah saya,” demikian ujar Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yaasin ketika menyentuh mengenai permasalahan yang melanda 1Malaysia Development Berhad ‎(1MDB) yang akhirnya memalit memori pahit dalam hidupnya.

Katanya, cadangan beliau agar 1MDB ‘dibersihkan’ dengan membuang Pengarah dan ‘orang penting’ di dalamnya seolah-olah membawa bala kepadanya sedangkan niat beliau adalah baik iaitu untuk memastikan 1MDB tidak membebankan kerajaan memetik Sinar Harian.

Luahan Muhyiddin kena tendang akibat isu 1MDB

“Saya hendak bantu kerajaan selesaikan masalah, kalau tidak selesaikan ia akan beri beban, kalau tidak diuruskan ia akan jatuhkan kita (kerajaan), pandangan saya ikhlas,” katanya ketika program Bicara Minda, ‘Berani Keran Benar’ di Hotel Bluewave di sini, hari

Malah menurut Muhyiddin, Presiden dan Pengarah Eksekutif Kumpulan 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Arul Kanda yang dipanggil untuk menjelaskan kepada Kabinet juga memberi penerangan yang sangat menyedihkan.

“Dia datang bentang di Kabinet selama 15-20 minit, tetapi tiada sebarang angka yang dibentangkan, ini soal serius ia libatkan duit berbilion-bilion,” katanya.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.