Header Ads

Loading...

Tragedi 6 Beranak Maut Dalam Kemalangan, Gadis 19 Tahun Ini Yatim Piatu Sekelip Mata

Loading...
Puteri Nabilah Azaman, 19, tidak mengikut keluarganya yang terkorban dalam nahas kemalangan tengah hari tadi kerana dia bakal menduduki peperiksaan kolejnya.

“Ketika bersarapan pagi di rumah, ayah beria-ria mengajak saya ke Kuantan tapi terpaksa menolak. Esok saya kena ambil kertas akhir untuk subjek Matematik.

“Tidak lama selepas itu, saya diberitahu mereka (keluarganya) terlibat dengan kemalangan,” kata pelajar Kolej Vokasional Wakaf Tembusu ini.

Bapanya Azaman Ramli, 49, dan ibu tirinya Noor Akmal Mohd Zain, 48, serta empat adik beradiknya terkorban dalam kemalangan di Kilometer 258, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT 2) berdekatan Hentian Rawat dan Rehat Perasing di Jabor memetik laporan Bernama.

Gadis Jadi Yatim Piatu Sekelip Mata

Kereta Toyota Camry dipandu bapanya dilapor terbabas dan merempuh belakang treler.

Anak sulung ini berkata bapanya yang bekerja sebagai Pengurus Pusat Jualan Perodua di Padang Midin di sini mahu ke Kuantan untuk menemui seorang rakan lamanya bagi membincangkan mengenai pertukaran lokasi kerjanya ke Kota Baharu pada 1 November ini.

“Saya sangat sedih dengan pemergian mereka dalam sekelip mata dan hasrat ayah untuk berjumpa rakannya juga tidak kesampaian. Dua minggu lalu saya baru sahaja kematian ibu,” katanya.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.