Header Ads

Penjelasan Bahaya Onani Sambil Menonton Video Lucah

Loading...
Menikmati Kepuasan nafsu tidak hanya diperolehi menerusi bercinta dengan suami atau isteri.

Menurut seorang pisiologi seks Zoya Amirin masturbasi juga bisa dijadikan amalan untuk seorang memperolehi kenikmatan seksual tersendiri.

Isu masturbasi telah banyak ditulis oleh orang tantang mamfaat dan keburukannya, salah satu kebaikannya adalah tidak menghamili anak dara orang lain selain dari pada itu terhindar dari berbagai penyakit kelamin.ujar Zoya Amirin, dalam acara Durex Menyerukan Emoji Seks Aman, di Glasshouse, Ritz Carlton (27/11/2015).

Kenapa Bahaya Masturbasil Sambil Menonton Video Lucah?

Zoya juga mengatakan bahwa masturbasi merupakan cara pemuasan sekssual yang wajar. Perkara ini selalu menjadi sebuah ritual sama seperti wanita yang pergi ke salon kecantikan atau mejalani perawatan spa.

Namun Zoya mengingatkan bahawa ada hal-hal yang wajib yang harus tidak dilakukan ketika melakukan masturbasi, yakni sambil menonton video lucah.

Sebabnya adalah kerana video lucah itu akan merosak otak dan menurunkan imun, bahaya risiko tersebut bersifat kekal, risikonya akan datang setelah puluhan tahun kemudian.

Zoya menyarankan Ada baiknya menggunakan Imaginasi sediri Berbanding video lucah.Yang paling penting tidak memngganggu pekerjaan atau waktu bersama rakan-rakan.

Kalau ditanya soal dosa atau tidak, tentu melakukan masturbasi adalah dosa seperti mana yang diajarkan oleh islam.

Tapi manusia sekarang saya rasa lebih setan daripada setan, ujarnya dengan tawa kecil.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.