Header Ads

Loading...

Pesawat Airbus A-321 Russia bawa lebih 224 penumpang terhempas di Sinai

Loading...
Sebuah pesawat Rusia yang membawa 224 penumpang dan anak kapal terhempas di semenanjung Sinai, Mesir pada Jumaat, jelas  pejabat Kementerian Perdana Menteri Mesir.

Airbus A- 321, yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan Rusia Kogalymavia dengan nombor pendaftaran KGL- 9268 , dilaporkan berlepas dari lokasi peranginan di  Sharm el -Sheikh ke St Petersburg sebelum terhempas di kawasan pergunungan terpencil di tengah Sinai memetik Mstar.

Pesawat Rusia Terhempas Di Sinai

Sumber keselamatan Mesir berkata tidak ada petunjuk bahawa pesawat itu telah ditembak jatuh oleh kumpulan militan di Sinai.

Jurucakap pihak berkuasa penerbangan Rusian Rosaviatia, Sergei Isvolsky berkata, pesawat itu berlepas dari Sharm el -Sheikh pada 06:51 (0351 GMT) dan hilang perhubungan kira-kiri 25 minit kemudian.

Sementara itu,  seorang pegawai keselamatan Mesir yang baru tiba di tempat kejadian memberitahu Reuters, pesawat tersebut telah musnah dan dan sebahagian besar mereka di atas kapal mungkin telah meninggal dunia.

Pesawat itu terhempas di kawasan pergunungan di tengah Sinai dan cuaca buruk telah menyukarkan pasukan penyelamat untuk sampai ke tempat kejadian.

Jelas pegawai keselamatan, kesemua  mangsa akan diterbangkan ke Kaherah.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.