Header Ads

Bahan Semulajadi Ini Mampu Menghilangkan Tompok Coklat di Wajah Dalam 45 Minit Sahaja

Loading...
Penampilan adalah sangat penting bagi seorang wanita. Pasti anda tertanya-tanya bagaimana caranya untuk menghilangkan tompok coklat pada wajah dengan mudah.

Pelbagai masalah kulit mungkin dialami anda dan mungkin ia merupakan salah satu pemusnah penampilan anda. Salah satu daripada puncanya adalah tompokan coklat seperti ini: 

Hilangkan Tompok Coklat di Wajah Anda Dalam 45 Minit Sahaja

Tompok coklat pada kulit biasanya muncul hasil daripada kesan penggunaan kosmetik yang salah, tetapi bukan hanya tompok coklat pada kulit yang kelihatan hiperpigmentasi disebut normal (keadaan kulit di kawasan tertentu untuk menjadi lebih gelap daripada warna kulit semulajadi di sekelilingnya) yang boleh berlaku disebabkan oleh peningkatan pengeluaran melanosit (sel yang meningkatkan melanin kulit) untuk menukar kulit jadi gelap. 

Tetapi anda boleh menangani dengan pelbagai bahan-bahan semula jadi: 

Aloe Vera: Buat topeng yang dibuat dari lidah buaya dan kemudian sapukan pada muka selama 30-45 minit, kemudian bilas dengan teliti. 

Air Lemon Juice: Picit lemon dan air digunakan dengan muka kapas. Biarkan kering sebelum dibilas dengan bersih. 

Buttermilk: anda boleh terus memohon kepada kulit gelap muka dan biarkan ia kering, kemudian mencucinya. 

Oatmeal: Puri 1/2 oat cawan dan memberi jus lemon dan membuat pes dengan 2 material. Caranya, sapukan ramuan tadi pada muka anda dan tunggu sehingga kering selepas membersihkannya sehingga bersih dengan air suam. 

Selamat mencuba. Semoga wajah anda menjadi berkilat tanpa tompok coklat.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.