Header Ads

Anak Perempuan Kini Bergelar Isteri Orang, Ini Luahan Meruntun Jiwa Seorang Ayah

Loading...
Luahan Sayu Seorang Ayah Apabila Anak Gadisnya Bakal Bergelar Isteri Orang

Seorang pengguna laman Facebook, Shankly List telah meluahkan perasaaan seorang bapa apabila anak perempuan yang dijaganya bakal diserahkan kepada lelaki lain untuk dijadikan peneman hidup.

Menurut Shankly, apabila seorang anak perempuan dilepaskan kepada seorang lelaki lain, ia merupakan antara detik yang ditakuti baik kepada bapa, mahupun ibu kepada pengantin wanita berkenaan.

Anak Perempuan Kini Bergelar Isteri Orang, Ini Luahan Meruntun Jiwa Seorang Ayah

Di sebalik rasa takut itu, ada perasaan gembira, bimbang dan hina bercampur baur untuk melepaskan anak gadisnya. 

Walau bagaimanapun seorang bapa perlu melepaskan anak gadisnya kepada lelaki lain dengan harapan anak mereka akan dijaga dengan baik oleh suaminya seperti mana ibu bapanya menjaga gadis berkenaan.

Bukan itu sahaja, seorang bapa juga semestinya mahu suami kepada anaknya itu untuk melindungi maruah, aurat dan akidah anak gadisnya. Sekaligus membimbing anak mereka untuk menjadi seorang isteri yang solehah.

Tidak hanya berpesan kepada menantunya, Shankly turut menasihati anak gadisnya supaya menjadi seorang isteri yang taat dan bertangjungjawab. Semestinya melepaskan anak mereka kepada suaminya diiringi doa dan rahmat daripada kedua ibu bapa.

Tidak berhenti di situ, Shankly turut menceritakan detik istimewa apabila anaknya, Mardhati Husna masih belum berumah tangga.

Anak Perempuan Kini Bergelar Isteri Orang, Ini Luahan Meruntun Jiwa Seorang Ayah

Luahan Meruntun Jiwa Seorang Ayah

Rata-rata netizen terharu dengan nasihat dan luahan lelaki berkenaan yang sangat menyentuh hati.

Difahamkan entri berkenaan dimuat naik pada tahun 2016 ketika Mardhati berkahwin dengan lelaki pilihannya. Walaupun sudah setahun berlalu, entri berkenaan masih menyentuh hati mana-mana individu yang membacanya.

Seorang bapa sangat berat meluahkan perasaan yang terbuku di hatinya, tetapi apabila perkataan keramat mula keluar dari hatinya, maka itulah kata-kata yang paling meruntun jiwa orang yang mendengarnya.

Luahan Meruntun Jiwa Seorang Ayah

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.